Project Management Solution - Consultanţă în management

Project Management Solution
Project Management Solution
Project Management Solution

Programul de Dezvoltare Rurală 2014-2020, pe punctul de lansare

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că a primit din partea Comisiei Europene scrisoarea de conformitate a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014+.

”Mai mult decât această confirmare pe care o așteptam, Comisia ne transmite faptul că putem demara implementarea globală a PNDR. Cu alte cuvinte, putem să dăm drumul la toate Măsurile de finanțare, lucru pe care îl vom face în cursul lunii iunie. Deși nu este aprobarea formală, conformitatea de Program pe care am primit-o este momentul cheie al demarării PNDR 2020”,a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

Această comunicare reprezintă ultimul pas înaintea aprobării finale a PNDR și atestă faptul că la nivelul Comisiei Europene a fost încheiată etapa de consultare între serviciile de specialitate, iar Programul poate fi aprobat prin Decizie a acestui for european.

La o conferință din 31 martie, ministrul agriculturii a spus că două măsuri au fost deja lansate și că sistemul de evaluare și selecție a suferit o serie de modificări.

Sesiunile care se lansează sunt cu depunere continuă, până în luna octombrie iar proiectele se evaluează lunar în ordinea punctajului obținut.

„Spre exemplu. proiectele cu peste 85 de puncte vor fi evaluate în aprilie, cele cu 75 de puncte în luna următoare și așa mai departe”,toate aceste detalii urmând să fie explicate în Ghidul Solicitantului.

Una din primele măsuri lansate se referă la finanțări pentru instalarea tinerilor fermieri. Bugetul total disponibil este de 450 milioane euro iar tinerii pot ptimi între 40.000 și 50.000 de euro pentru începerea unei afaceri. 

Cele trei măsuri PNDR 2014-2020 lansate până la acest moment sunt:4.1 – ”Investiții în exploatații agricole ”, 6.1 - ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 19.1 – Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare rurală (LEADER). Valoarea totală a fondurilor alocate PNDR 2014-2020 este de 8 miliarde euro, din care circa 30% sunt destinate, potrivit solicitării Comisiei Europene, măsurilor de agro-mediu. 

 

Vezi toate articolele
Copyright © PMS.ro - 2021 - Project Management Solution Developed by EPIC WEB